Rólunk

A titkunk, hogy szívvel-lélekkel köteleződünk el mind a magyar, mind az olasz partnereink felé.

Olasz-magyar együttműködés

akadályok nélkül

Kiss-Tóth Krisztina

Követve szíve vágyát, szélesebb területen szeretne segítséget nyújtani a magyar-olasz kereskedelem jelenlegi és jövőbeli résztvevőinek, így megalapította a Consensea névre hallgató Magyar Olasz Kereskedelmi Képviseletet.

Filozófiája: MINŐSÉG mindenek felett, legyen szó termékről, szolgáltatásról, emberi kapcsolatokról, együttműködésről. Büszke BNI tagként kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

Európa nyitott határaival sikeres nemzetközi kapcsolatok jöhettek létre az elmúlt közel két évtizedben. De miért is válhat ezek között kifejezetten gyümölcsözővé egy olasz-magyar üzleti együttműködés? 

A válasz a két nemzet hozzáállásában és lehetőségeiben keresendő. A magyar leleményesség és az olasz optimizmus keveredésével csodákat lehet alkotni.

Dr. Gaal Szabolcs
dr. Gaal Szabolcs Ügyvédi Iroda tulajdonosa és alapítója, 17 éve ügyvéd. Az iroda profilja a klasszikus jogágakra, úgy, mint a polgári jog és a cégjog terjed ki.

A cégjog területén az Iroda teljes körű szakmai támogatással áll a mikro-, kis- és középvállalkozások rendelkezésére, legyen szó akár cégalapításról, cégváltozásról, komplexebb szerződések elkészítéséről vagy projektek jogi támogatásáról.

Kiemelt területük a követeléskezelés, amelyben szintén hatékonyan tudják támogatni a vállalkozásokat mind a magyarországi tartozások, mind az Európai Unió-n belül fennálló tartozások kezelésében.

Az fontos lépés, hogy ha az olasz-magyar üzleti együttműködésről szőtt álom már kialakult fejben.

 • No, de hogyan tovább?
 • Pontosan hol vannak ezek a kecsegtető üzlettársak?
 • Hogyan vedd fel velük a kapcsolatot, hacsak németből van felsőfokú nyelvvizsgád?
 • Milyen terméket érdemes behozni a magyar piacra vagy milyen szolgáltatások érdekelhetik az olasz partnert?
 • A szerződést olaszul vagy angolul kell megírni?

Kiss Péter

Közel 15 éves tapasztalattal rendelkezik multinacionális és magyar háttérű cégek teljes körű adózási támogatásában. Többek között K+F projektek, fejlesztési és egyéb adókedvezmények, munkavállalói ösztönzési rendszerek, valamint átstrukturálások adózási támogatásában és sikeres megvalósításában segített számos vállalatot, vállalatcsoportot. Szakmai munkája magában foglalja az általános, mindennapi adózási folyamatokat segítő tanácsadás nyújtását, illetve a komplex tranzakciók adózási oldalról történő menedzselését. A magyar mellett angolul és olaszul is beszél.

Karriere kezdetétől mindmáig az a célja, hogy több területre kiterjedő tapasztalatot és szaktudást szerezzen az adózás területén. Őszintén vallja, hogy egy tanácsadó ezzel az attitűddel tudja leginkább megérteni az ügyfél szempontjait, és ezáltal tud valódi értéket teremteni a partnerei számára.

Hirtelen túl sok kérdés merült fel egyszerre, úgyhogy talán nem is baj, hogy nem ugrottál egyből fejest az online térben keringő “megoldásokba”. A felelős üzleti döntést komoly előkészületek előzik meg és a kivitelezést sem szabad elkapkodni.

Az idő pénz, a rosszul szervezett üzleti tárgyalások, az információ hiányból adódó késlekedések, felesleges körök és vakvágányra vezető üzleti utak mind a zsebedből húzkodják ki az addig félretett profitot.

Ha zsong a fejed a jövőképtől, ahogy tárgyalásról tárgyalásra kocsikázol és próbáljátok megértetni egymás nézeteit félig olaszul, negyedrészt angolul és negyedrészt magyarul, akkor érdemes lenne egy új szemléletet megközelítened.

Kelemen Gabriella

Közel 15 éves szakmai tapasztalattal van jelen a magyar kis- és középvállalkozások piacán, mint vezető gazdasági tanácsadó és könyvelő szakember. Az általános könyvelői feladatokon túlmenően – amelyet jelenleg egy 8 fős csapattal lát el – egy olyan egyedülálló gazdasági mentori szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek, melynek eredménye a bővülő és fejlődő vállalkozás. Így ha egy stratégiai döntést előkészítő állásfoglalásra van igény, az ő feladata a háttértámogatást biztosítani. Az ügyfeleik a jövőjüket és a sikertörténeteiket velük írják.

Mit szólnál ahhoz, ha létezne egy csapat, akik tálcán kínálják a potenciális olasz vagy magyar partnereket, fordítanak és segítenek a tárgyalásban?

A Consensea csapata pontosan ebben nyújt Neked támogatást! Olasz és magyar cégeknek segítünk egymásra találni, hogy virágzó üzleti együttműkösédesek jöhessenek létre!

Jakubowska Anna

A Pentalingua egy szerethető fordítóiroda, éppen ezért nem egy a sok közül. Átütő ereje és szerethetősége abban rejlik, hogy anyanyelvű, kétanyanyelvű fordítókkal és tolmácsok tudásával és teljes nyelvi készletével szolgálja ki magas minőséget elváró üzleti ügyfeleit már 13 éve.

A Pentalingua tökéletes partner olyan projektek megvalósításához, ahol egy céget, terméket vagy szolgáltatást kell egy másik ország helyi viszonyaira és nyelvére adaptálni, hiszen: GONDOLATOKAT fordítunk, nem CSAK SZAVAKAT.
A titkunk, hogy szívvel-lélekkel köteleződünk el mind a magyar, mind az olasz partnereink felé.
Langmár Zsuzsanna

Langmár Zsuzsanna 2006 óta foglalkozik üzleti kommunikációval és 2008 óta jelentet meg cikkeket annak fortélyairól. 2013 óta BNI tag, többször lett jelölve NetworQueen díjra és a csoport egyik legaktívabb tagja, akit eredményeinek köszönhetően rendszeresen elismernek.

Mára egy dinamikusan fejlődő csapat élén segít a kiváló cégeknek, hogy kimagasló legyen a kommunikációjuk. Ma már nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Ebben támogatják partnereiket média megjelenéssel, webszöveggel, marketing szöveggel, hírlevéllel, bloggal és Facebook kommunikációval.

Ha olaszként magyar partnereket keresel:

 • Magyarország üzleti paradicsom. Befektetés szempontjából a magyar piac kiváló választás. Az olcsó, ám magasan képzett munkaerő mellett az adózás is sokkal kedvezőbb.
 • Beindítunk! Bizony, már a rajtvonalnál melléd állunk! Ha van egy jó ötleted, amelyet Magyarországra szeretnél behozni, vagy itt szeretnéd létrehozni a céged bázisát, megalapozzuk az együttműködés létrejöttét.
 • Bemutatjuk Neked az Igazit! Az elképzeléseid és az üzleti terved alapján felkutatjuk a megfelelő magyar partnert. Felvesszük vele a kapcsolatot és Téged képviselve össze is hozzuk a találkozót.
 • Noi parliamo italiano!/A közös nyelv hiánya. Ne fájjon a fejed a nyelvi akadályok miatt! Több évtizedes olasz tudásunkat a tárgyalások és a szerződések, megállapodások fordításában is rendelkezésedre bocsájtjuk.
 • Előnyös, win-win üzlet. Megbízható magyar partnerekekkel dolgozunk és tisztában vagyunk a kereskedelmi környezettel. Emellett törekszünk a kölcsönösen előnyös megállapodások létrejöttére, hogy harmonikus olasz-magyar üzleti együttműködés alalkulhasson ki.
 • Hivatali ügyekben verhetetlenek vagyunk! Amennyiben Magyarország mellett teszed le a voksod üzleti együttműködés szempontjából, szívesen segítünk a magyar bürokrácia útvesztőjében eligazodni.
 • Jogilag tiszta. A tiszta üzlet égisze alatt számíthatsz ránk a magyar jogi kérdésekben is. Megtaláljuk a számukra megfelelő hazai jogi csapatot, könyvelőt vagy pénzügyi szakembert.
 • Kell egy ház… Ingatlan vagy üzlethelyiség felkutatásában, adás-vételben szintén támaszkodhatsz tudásunkra.
 • Ha egy üzlet beindul! Weboldal és marketing nélkül elvész a termék a nagyközönség szeme elől. Pontosan emiatt Megbízható, precíz, munkájukra igényes magyar marketing ügynökséggel és weboldal-fejlesztőkkel karöltve alakítjuk ki a márka hírnevét a hazai piacon.

A jó hír, hogy mindezt egy helyen intézzük el Neked!

Király Erika

Márkamentor, cégvezető, projektmenedzser. Ügynökségünk 25 éve azzal a céllal alakult, hogy egy fedél alatt egyesítse mindazokat a munkafolyamatokat, melyek szükségesek a cégek marketing anyagainak megtervezéséhez és legyártásához.

Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák állnak partnereink rendelkezésére grafikai tervezés, nyomdai kivitelezés, reklám anyagok, kreativ marketing eszközök megtalálása, cégesítése, irodai-üzleti-rendezvény dekor elkészítése terén.
Ha magyarként keresel olasz partnert:
 
 • Megtaláljuk a Nekedvalót! Akár a termékedet vagy szolgáltatásodat szeretnéd értékesíteni az olasz piacra, megtaláljuk hozzá az ideális partnert!
 • Hagyd az olasz szótárt! Ne törd magad a nyelv miatt! Bízd magadat a csapatunkra, hogy gördülékenyen menjen a tárgyalás!
“Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül. Ha viszont távolra akarsz jutni, akkor menj társakkal.”
Ha szeretnéd, hogy az olasz-magyar üzleti együttműködés ne csak álom, hanem valóság legyen, akkor ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

Patainé Tímea

Családi vállalkozásukban weboldalak, webshopok, egyedi fejlesztések valósulnak meg. Sok éves programozói, fejlesztői tapasztalattal rendelkeznek, és nagy lelkesedéssel alkotnak, magasra téve a lécet az új weboldalak megjelenésével és technikai színvonalával kapcsolatban.

Specialitásuk a bonyolult, egyedi fejlesztést is igénylő projektek megvalósítása, problémák megoldása, és a magasabb technikai tudást igénylő feladatok elvégzése.

Ha fontos neked, hogy a fejlesztőddel szót érts, hogy pontosan az valósuljon meg, amit szeretnél, és fontos, hogy elérd őt a következő hónapokban, években is, akkor őt keresed.

Vittinger László

Vittinger László értékesítési tanácsadó, a Bartha-Vittinger Tréning társalapítója. Cégük két fő profilja az értékesítés fejlesztés és a HR tanácsadás.

Mottója:
Megtalálni, Megszerezni, Megtartani – ügyfelet és munkatársat egyaránt!

Miért érdemes velük dolgoznod? Ha fontos Neked, hogy jó hangulatban, jó érzéssel, egymást, kollégákat és az ügyfeleket tisztelve, legyél képes dolgozni, értékesíteni - azaz ÉRTÉKET teremteni.

Simon Ildikó

28 éves tapasztalattal rendelkezik a vállalkozások vezetőinek fejlesztésében. Saját tréningcégét vezeti, amely mérhető, valós eredményeket és praktikus, megvalósítható eszközöket ad át és tanít a kis-és közepes, valamint a multinacionális vezetők és munkatársak számára.

Több mint 20 éves nemzetközi üzleti tapasztalatait a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynöksége is igénybe veszi, évente közel 100 magyar vállalkozásnak tart interkulturális tárgyalástechnika tréningeket, tanácsadást. Fontosnak tartja az ajánlás, mint rendszer beépítését a vállalkozások mindennapi működésébe.

Filozófiája: A szolgáltatás tudomány. Missziója, hogy olyan világot teremtsünk, ahol jó munkavállalónak lenni, ahol főnökök helyett vezetők irányítanak. Hat éve tagja a Business Network International nemzetközi szervezetnek, és színes, kiterjedt kapcsolati hálót tudhat magáénak.
Scroll to Top